Loints

Eigenschappen

De leesten worden ontwikkeld samen met de beste vakmensen op het gebied van pasvorm. Met een gespecialiseerde leestenfabriek in Duitsland maakt Loints leesten die vooral een goede anatomie, lengte en wijdte hebben. Onze damesschoenen hebben een gemiddelde tot brede pasvorm. De Opera groep hebben we ook in H-wijdte. Verschillende modellen hebben een dik, licht verend kurken voetbed. Dit gecombineerd met soepele leersoorten en flexibele zolen zorgt voor een optimaal loopcomfort.

Milieu en materialen
Al tientallen jaren fabriceerd Loints duurzame “groene” schoenen. In de meeste schoenmodellen wordt geen voering gebruikt, dit spaart leer, lijm en arbeid!

Loints gebruikt Noord-Europese huiden. Deze zijn stevig en van hoge kwaliteit. De leerlooierij “Lederfabrik Heinen” in Wegberg, Duitsland, is een van de schoonste ter wereld en heeft daarvoor ook prijzen ontvangen. “Lederfabrik Heinen” gebruikt geen benzidine en pcp’s en hebben een uitgebreide waterzuiveringsinstallatie.

Loints probeert samen met zijn leveranciers een zo verantwoord mogelijk product te realiseren. De herkomst van de grondstoffen is altijd zeer belangrijk. De kwaliteitscontrole is daarom streng. Voor Loints is het niets nieuws. Ze hebben al jarenlange ervaring met het milieubewust produceren. Toeleveranciers moeten voldoen aan de strenge Europese wetgeving op dit gebied.

Duurzaamheid geldt voor alle aspecten binnen ons productieproces. Er zal altijd een gezonde afweging zijn tussen wat duurzaam het meest gewenst is en kwalitatief geoorloofd is. Uiteindelijk is er niets beter voor het milieu dan schoenen te produceren die lang meegaan en niet te snel op de afvalberg belanden.