Durea

Kwaliteit en vakmanschap – Ruim 60 jaar kwaliteit en vakmanschap

4 keer beter
1. Diverse wijdtematen
2. Perfecte hielaansluiting
3. Verwisselbaar voetbed
4. Extra teenruimte

Kiezen voor Durea betekent kiezen voor kwaliteit en vakmanschap. Al meer dan 60 jaar maken ze van Durea schoen een topproduct. Om dat voor elkaar te krijgen, verrichten ze aan elke schoen 150 tot 250 handelingen. Vrijwel uitsluitend handwerk, uitgevoerd door ervaren vakmensen met liefde en passie voor het schoenenvak.

Alle aandacht
Durea schenkt alle aandacht aan elke fase van het productieproces. Dat begint al bij het ontwerpen. Goed luisteren naar zijn klanten en nauwkeurig het modebeeld volgen zijn daarbij de uitgangspunten. Ook als het gaat om inkoop, willen ze zich onderscheiden. Met de grootste zorg selecteren ze leer in Italië. Na transport wordt het zorgvuldig opgeslagen, zodat de kwaliteit langdurig behouden blijft.

Optimaal draagcomfort, pasvorm en vormbehoud
Leer is een grillig natuurproduct. Daarom snijden ze het met de grootst mogelijke zorg, waarna het machinaal op dikte wordt gebracht. Ook op de plaatsen waar meerdere stukken elkaar overlappen. Dat komt het draagcomfort namelijk sterk ten goede. Vervolgens begint het eigenlijke maken van de schoen. De bovenkant van de schoen, de schacht, wordt eerst in elkaar gestikt en daarna nauwkeurig over de leest getrokken. Dat heet zwikken. Onder hoge druk wordt nu de zool erop gelijmd. Vervolgens moeten ze 24 uur wachten voordat ze de schoen van de leest halen. Het is cruciaal om zolang te wachten om een perfecte pasvorm en langdurig vormbehoud te garanderen. Twee belangrijke kwaliteitskenmerken waarmee Durea zich graag onderscheidt!